728x90
재료가 많이 필요 없는 떡국 만들기
간단한 떡국 만들기
재료
- 떡국 떡
- 코인 육수 (또는 사골 육수)
- 계란
- 간장
만드는 법
- 떡국 떡이 냉동 상태라면 미리 물에 불려 준다.
- 끓는 물에 코인 육수 (또는 사골 육수)를 넣고 끓인다.
- 떡국 떡을 넣고 끓인다.
- 간장으로 간을 맞춘 후, 계란을 풀어 넣고 잠깐 더 끓인다.
잘 익은 김치와 함께 먹으면 더 맛있다.
만약 만두를 넣으면 떡만두국이 되고, 마지막에 참기름을 살짝 넣으면 고소한 맛이 더해진다.
Simple Tteokguk (Rice Cake Soup)
Ingredients
- Rice cake (떡국 떡)
- Coin broth (or bone broth)
- 1 egg
- Soy sauce
Instructions
- If the rice cakes are frozen, soak them in water beforehand.
- Bring water to a boil and add the coin broth (or bone broth).
- Add the soaked rice cakes and let them cook.
- Season with soy sauce, then beat the egg and pour it in, allowing it to cook for a few more minutes.
It tastes even better when served with well-fermented kimchi.
For a twist, add dumplings to make Tteokmandu-guk (Rice Cake and Dumpling Soup), and finish by adding a drizzle of sesame oil for extra richness.
'아무거나' 카테고리의 다른 글
시간 관리(Time Management)란? (1) | 2024.12.09 |
---|---|
감사 일기 쓰는 법, 행복이 커지는 비결! (Gratitude Journaling: The Secret to More Happiness!) (2) | 2024.12.08 |
감사 일기를 쓰면 얻을 수 있는 이점! (Amazing Benefits of Gratitude Journaling!) (1) | 2024.12.08 |
감사 일기란? (What is a gratitude journal?) (1) | 2024.12.08 |
마인드풀니스, 이렇게 해보세요 (Mindfulness, Try This) (1) | 2024.12.07 |