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아무거나

적은 재료로 쉽게 만드는 떡국 (Easy Tteokguk Recipe)

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재료가 많이 필요 없는 떡국 만들기

간단한 떡국 만들기

재료

  • 떡국 떡
  • 코인 육수 (또는 사골 육수)
  • 계란
  • 간장

만드는 법

  1. 떡국 떡이 냉동 상태라면 미리 물에 불려 준다.
  2. 끓는 물에 코인 육수 (또는 사골 육수)를 넣고 끓인다.
  3. 떡국 떡을 넣고 끓인다.
  4. 간장으로 간을 맞춘 후, 계란을 풀어 넣고 잠깐 더 끓인다.

잘 익은 김치와 함께 먹으면 더 맛있다.


만약 만두를 넣으면 떡만두국이 되고, 마지막에 참기름을 살짝 넣으면 고소한 맛이 더해진다.

 

떡만두국


Simple Tteokguk (Rice Cake Soup)

Ingredients

  • Rice cake (떡국 떡)
  • Coin broth (or bone broth)
  • 1 egg
  • Soy sauce

Instructions

  1. If the rice cakes are frozen, soak them in water beforehand.
  2. Bring water to a boil and add the coin broth (or bone broth).
  3. Add the soaked rice cakes and let them cook.
  4. Season with soy sauce, then beat the egg and pour it in, allowing it to cook for a few more minutes.

It tastes even better when served with well-fermented kimchi.
For a twist, add dumplings to make Tteokmandu-guk (Rice Cake and Dumpling Soup), and finish by adding a drizzle of sesame oil for extra richness.