본문 바로가기

아무거나

초간단 떡볶이 레시피 (Super Easy Tteokbokki Recipe)

728x90

집에 별 것 없는 자취 시절에 만들어 먹던 떡과 어묵만 들어간 떡볶이 레시피

그때는 이렇게만 먹어도 맛있었다.


 

간단하게 만드는 떡볶이

 

준비물: 떡볶이 떡, 어묵, 설탕, 고추장 (고춧가루, 야채, 치즈 등은 있으면 넣어주면 색다른 맛이 난다.)

 

1. 물 끓이기
(코인 육수가 있다면 하나 넣어도 좋고, 다시마가 있다면 넣어도 좋지만, 그냥 물도 괜찮다.)

2. 고추장 풀고 설탕 넣어 녹이기
(고추장과 설탕만으로도 웬만하면 맛이 난다. 부족하다 싶을 땐 간장을 살짝 넣어줘도 된다.)

3. 어묵 넣고 살짝 끓이기

4. 떡볶이 떡 넣고 끓이기

(야채가 부족하다 싶을 땐 김치를 넣어줘도 맛있다.)

 

떡볶이(Tteokbokki)


Simple Tteokbokki Recipe

Ingredients: Tteokbokki rice cakes, fish cakes, sugar, gochujang (If you have gochugaru, vegetables, or cheese, adding them will give a different flavor.)


1. Boil water
(If you have coin-shaped stock, you can add one, or if you have kelp, you can add that too, but plain water is fine as well.)

2. Dissolve gochujang and add sugar
(Gochujang and sugar alone are usually enough to create a good flavor. If it's lacking, you can add a little soy sauce.)

3. Add fish cakes and simmer lightly

4. Add the rice cakes and boil

(If you're lacking vegetables, you can add kimchi for extra flavor.)